entriesaboutchatlinks

Tuesday, August 9, 2011
السلام عليكم @ 10:33 PM

السلام عليكم


haaa
haaa
haaa
apa itu?
apa ini?
dan apa itu dan ini?
cewahhh
dah macam melodi terjah pulak dah!
sebenarnya nak cite ni!
law xminat nak tau tutup lah laptop mu!
jangan bace!g sane main jauh-jauh


last weekend,,DN demam
orang lagi suka dok bersantai sabtu ahad dengan windy-windy day
DN dok dalam selimut berbalut balut kesejukan
macam buang tebiat nak mati jerk!kn3?
Ya Allah Nauzubillahiminazalik!Aku mohon keampunan mu ya allah
so,immediately lah ayah bawak DN g klinik
sampai-sampai je klinik,x ramai orang 
so,
dapatlah masuk cepadd
x de lah melongo je nak q semata-mata nak jumpa doktor
x sampai 3 minit lepas daftar je nama da panggil
haaa
beratnye bontot nak bangun
lemah gemalai je hayun kaki nak masuk ke bilik doktor tu
tapi bila dah jengul muka kat pintu bilik doktor alngkah bagusnya
tetibe rasa macam DAH SEHAD
sebab TUAN DOKTOR TU MUDA DAN YANG PENTING DIA HEMSEMMM
uwahhhh
maka dia bertanya setelah aku duduk di sisinya
(amboi,,lebih nampak,,hiperbola ni)
hehehe


DOC:ye,nur syafiq(dia shortkan nama ku),kenapa ni?
DN:x sehad doktor,,saya demam(buat muka ala-ala kucen parsi comel nak kene pelempang)
DOC:oh,demam ye,,ada batuk?selesema?
DN:batuk ada,tapi seme x da doc


so,,
dia pun cek-cek-dan cek tekak dan berbagai lagi


DOC:ok,awak kurang minum air ni,,banya makan durian ye?
(macam tau2 je umah aku lombong durian)
balik nanti makan ubat masa lepas berbuka,makan tu banyak siket ye,alas perut dulu baru makan ubat,jangan  lupa banyak minum air
ok,siap
DN:ok doc..senyum sumbing menggoda(doc punya senyum,,,ya ampun)
my dad:ok(dia salam doc)tq doc
doc:ok,sama-sama
my dad:asslam
doc:wsllm
DN:dochemsemm,marilah ikut saya balik,,nanti hari-hari saya sehad(dalam hati je dialog sendirian,,malu nak cakap)
hehehehe


lepas ambil ubat,naik kereta,roda bergerak then we all singgah my unt pnye rest untk beli juadah berbuka
lps tu otw balik,my dad singgah petrol pump
masa tengah tuang minyak tu ada sorang budak datang
tegur bagi salam
that boy minta sedekah
my dad:buat apa datang sini,tak sekolah ke?datang dengan siapa?
that boyy:datang dengan ustad,sekolah cuti sebulan,duit tak cukup nak sewa bangunan sekolah
DN dalam kereta dengan mama rasa sedih,menangis mama,sebab kesian tengok that boy minta sedekah
so,dia selongkar beg dia sambil air mata dia dah  meleleh tu konon nak bagi that boy duit sedekah
then,i say"ma,ayah dah bagi dah boy tu duit"
fuhh lega
kesian kat that boy,,agaknya kalau kita kat tempat dia 
apalah rasanya,,bersyukur pd Allah s.w.t DN rasa sebab Allah s.w.t masih bagi kita rezeki
kite je yang x pandai nak bersyukur kn3?
wallahualam


dah aje lah sedey
k bye





Labels: , , , ,