entriesaboutchatlinks

Monday, April 16, 2012
entry dah lama >pulau redang part ²(kecik je 2 tuh) @ 1:17 AM


hello²janji tinggal janjilame gila dah rasanya berjanji nk cerita pengalaman pergi bercuti kat pulau redang tusorry² hamba mintak maaf banyak²bizi² tu aje alsanya kn²haruslahshaye kan suri rumahwehehehe
ok² berbalik pada tajuk asalmula²nya shaye rasa cam malas je nak pegy p.redang tubila di fikir²kan semula rugi rasanya kalau x pegysusah tu nak pegyye laa mana tidaknya dari kl naik bas(malam)sampai kt terengganu pagi(subuh)lenguh pinggang kematu buntutduduk lama² dalam bastapi seronokdalam hati berdoa aje"Ya Allah selamatkanlah perjalanan ku ini"cuak jugak mula² nak naik bas takut je :) teheeetapi Alhamdulillahselamat pergi balik












tiket feri pergi ke pulau redangtiket untuk ke taman laut pulau redangbantal?nak tahu apa fungsi bantal tu?untuk tutup muka paksa mata untuk tidur supayetak muntah dalam feri tu(rasa macam nelayan turun ke laut)1jam45 minit dalam feri tu sangat menyiksakansebabnya feri tu dah rasa macam nak terbalik sebab melawan ombakdah sedap² tidur tiba² terjagasebab feri tu terhampas dari ombak yang tinggi"Ya Allah selamatkanlah aku"terjerit tapi xkuattak apesebab orang tak dengar bising bunyi ombak,bunyi enjine feri tu lagikihkihkihpastu paksa lagi mata suruh tidurtutup muka dengan bantal tu hehehe












shaye kecur gila tengok air tuhnak berenang nang nangu olls tengok air dari atas jeti sajeshaye dapat snorkel dalam dalam nun air tuhsiyes banyak gila ikan cantik²Maha Suci Allah mencipta pelbagai bentuk ikan yang berbagai²bentuk ,warnapastu mak shaye jerit LARI!eh kenapa?rupa²nya ada anak ikan pari kat pasir dasar laut tuhkarang dia sengat naya saja maarso we all pun lari bertabur naik terdampar ramai² kat tepi pantai tu memasing dah macam dugong












ni yang paling kuat menyakatSir Miekihkihkih(marah dia if tahu shaye masukkn gambor dia kat sini)sorry Sir i've nothing to say since Sir banyakmenyakat shaye sehinggakangambar pinggan saya yang dah kosong licinakibat kelaparan pun Sir snap kn?kelakar betul
seronok sangat sampai kulit jadi hitam pun shaye tak herandapat menyelam 30 feat under the waterwhat the best things lah weyhdapat touch lagi coral bebanyak tuh(dalam proses ambil lisen skuba)Insyaallah












kiri kanan manusiapenuh kat taman laut tuhtapi masa ni pagi thats why ramai mostly pelancong asingyang hensem² dari china ada dari arab ada dari Us adasuper ramai kntapi agi seronok ada kapal tenggelam yangsekarang ni jadi tukun kat belah kanan jetiif tengok gambar bawah nicantik :)kapal tu dari negara lain filipina ke apa if tak silapkaram dah lama dulu













but instructor snorkel tu cakap kalau datangbulan 6 or 7 lagi best sebab ramai pelancong dari arabkalau nak tengok perempuan berenang pakai purdah semua tudatanglah bulan 6 or tujuhhehehehe(next time maybe)
before balik mestilah nak shopping² perabis duit dulutapi before naik feri pukul 7 pagiwe all tak sarapan pun sebab xnk muntahhehehehebantai je tidur sepuas² hati dalam feri tusekali masuk feri ada 2 orang mamat ensem dari Us duduk beside baris seat shayetak jadi mata shaye nak tidorsekali shaye pun bangun memandangkan banyak lagi seat kat belakang tuh kosong
sekali lagi Sir Mie menyakatdalam semua orang duk tidur elok² dia pulakbawanya nikon dia pergi snap gambar semorang tidor berdengkor kruihhh kruihhhh tuh
geram geram












hemaklah berposing kat pasar payang baruafter sarapan sepinggan nasi dagang setengah pinggan nasi lemak kat geraiyang kecik je tapi foods dia sedap mak haiipasar payang baru tu best cantiktapi x banyak peniaga buka gerai kat situsebab ramai orang prefer pegy pasaryang lama berbanding pasar baru tuhpadahal eskelator pon rosak xleh gunashaye dok manjat dah macam tangga biasa je kekdahnyahehe jahatt
bersiar layar sebentar sementara menunggu basnak balik 




















kijaancomel molek sungguh ikan toshibatakleh bawak balik melakatengok lah sepuas²nya kat ganu je yang ade ko hehe :)













untonglah kau selipar vincci baru jebeli pegy redang je shaye heretbalik je dari redang kau putusbeli baru je dah













otw nak balik tu we all singgah kat butik batikDesa Murnihaaa tang inilah yang betulnya perabih duit












pilih mak pilihjangan risau apa²abah bayo semuanyaehehehe jahat shaye!kn²

dah la tumalas nak cerita tulis banyak²tak hade orang yang nak baca entry panjang berjela
p/s:miss pulau redang ok!next time i datang lagi Insyaallah.rindu jugak nasi dagang yanglazat.mee celup nd teh tarik gerai tepi pantai a.k.a gerai terapung 
shaye nk tempek gambo shaye jugakkkkk!jangan terkejot shaye dah gemokk
























Labels: