entriesaboutchatlinks

Monday, April 16, 2012
Gambang Water Park @ 2:20 PM

hello²
harini melaka public holiday
sempena menyambut Melaka Bandaraya Bersejarah
kalau hari holiday begini
usahlah kamu sajer² nak meronda² kat bandar mlaka tu
semestinya jem
sesak sana sini 
dok rumah lagi molek la
kemas² rumah ke masak² ke apa
(dah melalut jauh pulak)
meh kita layan story shaye pegy 
Gambang Water Park

balik dari Redang,belum sempat balik Melaka
ayah dah call tanya shaye nak ikut ke tidak
so,shaye mestilah nak
sapa lah xmau jalans kn²
dari kajang,abang hantar shaye kat rumah paksu
so,shaye bermalam di rumah paksu semalaman
then esoknya we all bertolak ke Gambang
hari khamis malam
dengan barangnya baju² bersih baju² kotor 
2beg besor dengan handbags pastu ada makanan²
keropok lekor etc yang sempat dibeli kat pasar payang 

penat balik dari ganu x abis lagi dah nak pegy tempat lain
lalu jalan yang sama hehehe berhenti jugak kat r&r yang sama tempat berhenti
masa naik bas otw ke ganu
so,kat r&r tu ada satu stall nasi lemak yang sodap
:) we all makan la memalam buta tuh 
tehehehehe

 bila sampai kat Gambang,ayah and family 
kak bul² dah sedia menanti kat sana
we all duduk homestay
(bila sebut je home stay,dalam hati dah berkata² dah,apelah
rupa homestay tu nanti,selesakah?)
fikir negativ jee :)
tapi bila sampai Alhamdulillah (rumah taman)
cantik,bilik ber-aircond lagi tu
selesa woo
mama shaye siap boleh memasak² lagi
adik² boleh lagi berlari² berkejaran lagi
fefeeling macam kat rumah sendiri lettuw tapi
umah kitorang lagi besaw le
tehehehehe

so,pagi jumaat tuh,we all pun pakat pergi
Water park (dekat je dengan home stay)
jalan kaki pun boleh sampai seberang jalan je dengan homestay
yang we all duduk tu








kanak² ribina 3orang ni sangatlah teruja 
tak sabar² nak main air








budak ini sangat sukaaa :)main pasir
gila buat sand castle dia tuw
main² air pastu naik,sebab kat theme park tu ada cm
pantai buatan sbb tu ada dataran berpasir dengan tempat main
bola sepak pantai lagi








we all berkelah makan makan makan dan makan lagi
see ada pizza :) harga food kat sana xdalah maha sangat
masiih boleh di terima akal(murah) just segala urusan pembayaran
dibuat dengan "topup"
sebelum kita nak beli makanan,kita kena pegi kat kaunter then 
bayar cash,scan bar code yang ada pada gelang tangan kita then
pegy beli barang scan saje,xperlu bayar cash kat kaunter stall foods tuh
err shaye sikit pening juga mula² tu
pastu ok je follow je steps dia
:)
tapi staff kat situ x friendly :( kurang sikit layanannya dengan shaye and kak bul²
we all nk beli cheesy wedges je,di tengah fry lagi
cakap lah tengah fry,we all boleh tunggu
we all nampak kot 
pastu cakap kat we all wedges dah habis sold out lah apa lah
tak bagi we all beli foods kat situ ea?
ingat we all xde duit eh?
what the ***
xboleh pakai langsung alasan kamu tu harap je muka cantik









ni laa rupe gelang tangan yang ada bar code yang sangat canggih sistemnya
untuk beli foods sewa pelampung also sewa pondok(cabana) yang we all duduk tu



pondok ala² koboi jer tapi seronok dok makan²
nenda also lepak² atas tuh maklumlah dia xda lah
berenang nang nang like we all yang muda mudi semua ni


rock nenda!wehehehe
sempoi saje maar 
orang lain xmau bawak nenda berjalan²
meh sini,shaye hangkut saje mana shaye pegy Insyaallah 
nenda akan ada sebelah shaye xpun,shaye sorong dia bagi duduk atas wheel chair
haa kan x penat,dapat jalan² tengok dunia yang indah sangat ni
 heehee :)


anak penyu comel tersesat
dari ganu tetiba datang Gambang
kihkihkih
ini adik shaye yang nakal tu punya kerjaan
dia syok² korek² pasir tetiba jumpa acuan bentuk penyu ni
:) hambik lah kau buat harte sendiri 


seronok sangat lah si pak pandir sorang ni main air xhengatt dunia
dah serupa macam anak itik dahh :)


ni rakan sebaya dia :)
kecepukk kecepukk main air siram sana sini
seronok lah kamu



kakak² semua dok hangkut pelampung 8 tu bawak pergi main
gelongsor and water games yang ada
depa  bertiga tak bolehh umur xcukup lagi nak main mainan² tu semua
so far water park ni best cuma permainan² yang ada kat situ xbest sangat
xmacam melaka wonderland or sunway lagoon
cukuplah tuh sekadar untuk hilangkan gian bebudak kecik
nak main² air 
tapi pantai berombak and sungai berombak best!
dipukul ombak nan mengganas sehingga berbalik pelampung sampai 2 kali 
hehehehe

ermm dah lah tu ea
panjang berjela entry ni
next time update padat dan ringkas
okayy

p/s:berjalan dengan family sangat seronok.tapi ya hampun penat worr




Labels: