entriesaboutchatlinks

Friday, October 19, 2012
stressed @ 9:28 AM

hello hello hello
lama sudah tidak bersua disini
berhabuk dah blog ni 
hehe
first of all,i want to say sorry to 
readers,because i do not update 
this blog.It is because i'm busy lately with assignments 
quiz and a lot of test.Until now,i'm still busy
but i sempat curi masa untuk update.heehee
:P
its not a hot or new stories.
i though before2 ni pun i ada coretkan kat sini based 
on kisah hidup i
now kan i study kat satu institut pengajian tinggi SWASTA
adalah hamba Allah sorang ni
anak dia semua bagus2
belajar kat universiti AWAM
(anak dia pandai,taklah bodoh mcm i yg tercampak 
kt uni swasta ni kan)
dah la kena bayar mahal2
OI,INGAT SIKET EH,BAPAK AKU YG BAGI DUIT KAT AKU,BAGI AKU MAKAN MINUM
BESARKAN AKU
YANG TOLONG JAGAKAN AKU PUN BAPAK AKU BAYAR LAH
KAU INGAT BAPAK AKU BODOH SGT KE?
BOLEH TINGGALKAN AJE ANAK DIA KAT SAPE-SAPE
kau makan jugak kan duit bapak aku?
setahu aku lah kan,
duit gaji bapak aku untuk sara dan tanggung
anak2 isteri dia je
tapi ayah aku kan jaga nenek,itu
dikira lain.sebab itu tanggungjawab dia kepada
ibu dia.dah benda yang sama jugalah akan aku buat
pada parents aku esok lusa
JAGA DIORANG MACAM MANA BAIKNYA
DIORANG DAH JAGA, BESARKAN AKU
sampai aku boleh berdiri atas tapak kaki aku sendiri sekarang ni
basuh muntah berak kencing dorang tu pun takpa.sebab dulu 
masa aku kecik2 dorang pun buat benda tu
so,aku akan ulang semula benda yang dorang dah buat tu
the point now is
kenapa u nak jeles2 sgt?
i tak pun study oversea
anak kau tu lebih baik dari aku education dia,
bangga jelah pada anak kau tu
yg kau nak perlekehkan aku dah kenapa?
kau cakap pensyarah aku datang drpd mana2 lah apa lah bagai dah kenapa?
kau tahu tak apa aku rasa?
betapa kecewanya hati aku sekarang ni 
sbb aku kenal org yg macam  kau
bukan setakat tu je,
hal kecik2 kat facebook pun kau nak besar-besarkan cerita
kau dah kenapa?
jaga je lah tepikaian kau
jangan sibuk nak ambil-ambil tahu sgt pasal aku
aku tak suka semua tu
kau fahamkan bila aku tulis
I DO RESPECT MY MOM, DAD AND MY GUARDIAN ONLY!!
aku dah hilang respect dah kat kau
sebab kau dah menjaja cerita pasal aku
takpe,siket aku tak heran
kecil hati aku,stress aku,aku tanggung
kau tahu apa?
mengutuk orang je
hidup ni,kita ikutlah resmi padi
MAKIN BERAT MAKIN TUNDUK KE BUMI
pangkat tinggi ke,jawatan tinggi ke
ESOK LUSA MASUK KUBUR BALUT KAIN KAFAN JUGAK
XDE MAKNA NAK BAWAK JAWATAN KE KERETA MEWAH KE RUMAH BANGLO KE
TIME TU KAT SAPA DAH NAK TUNJUK JAWATAN TU?PADA ALLAH S.W.T???
SORRY LA DER
KITA HIDUP KAT DUNIA NI JE
ok?
haa,lepas ni jaja lah lagi statement aku ye
sekecik2 kesalahan aku semua kau nampak
kesalah anak2 kau,kau buat2 tutup mata je kan?
takpa lah
tu semua rezeki aku
aku terima segalanya dengan ikhlas
aku dan family aku ikhlaskan apa saja yang dah jadi kat kitorang
dan keatas segala keburukan yang telah berlaku aku dan keluarga dah pun terima
kitorang redha je.harap2 kitorng lah yang akan dapat kebaikan
dan hikmahnya.Amin 

p/s:nak aje aku maki.tapi mengenangkan balasan tuhan,aku simpan je setakat yang mampu.Insyaallah.Allah akan kurniakan pelangi selepas dia tarik semula hujan rahmatnya itu.tapikan,untuk u untie,pipi dah kedut2 dah,esok lusa dah nak mati dah(mintak2 untie panjang umur lah kan),buatlah ibadat je.jgnlaa kerja nak kutuk ni aku je.tapi kalau nak kutuk pun takpe.silakan!do i care (talk to my ass)